HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Zuurkoolstamppot anders

Zuurkoolstamppot anders
Recepten

(4-6 personen)

 

500 gr. Aardappelen

500 gr. Zuurkool, naar wens naturel of met kruiden (dat maakt het wat zachter)

1 Prei, vooral het mooiste groen, in halve reepjes

1 Pastinaak, niet te groot

1 Rode paprika, in blokjes

1 pak Tempeh, 300 gram

1-2 (Moes)appels, zonder schil en klokhuis, in plakken van 1 cm dik

1 Koffielepel venkelzaadjes

2 Theelepels komijnzaadjes

1 Teentje knoflook of 1 theelepel gedroogde knoflook

(Zout maar is waarschijnlijk niet nodig)

Evt. een snufje kaneelpoeder

Ketjap of shoyu

Olijfolie of boter om te bakken

 

Snij de tempeh in kleine plakjes van ½ cm dik.

Verdun de ketjap of shoyu desgewenst met 1-2 eetlepels water.

Laat de plakjes tempeh hierin minimaal een half uurtje marineren .

 

Schil de aardappelen en pastinaak en snij ze in kleinere stukken.

Breng aan de kook, giet af maar hou wat kookvocht achter als het gaar is (zo’n 20 min.) en maak er met een stamper een stevige puree van.

Snij de zuurkoolsliertjes wat kleiner en kook de zuurkool met de zaadjes in ca. 10 minuten beetgaar.  Giet de zuurkool af maar bewaar het kookvocht.

Meng de zuurkool door de puree en voeg aardappel- en/of zuurkoolvocht toe naar smaak.

 

Bak intussen prei en paprika tot wel gaar maar nog knapperig en voeg dit bij de zuurkoolpuree. Roer alles goed door elkaar en hou warm.

 

Dep de plakjes tempeh droog en bak ze 5 minuten in de olie zodat ze een knapperig korstje krijgen. Bak ook de plakken appel lichtbruin maar niet tot moes.

 

Schep op elk bord wat zuurkoolmix, tempehplakken en 1-2 plakken appel per persoon.

Strooi voor een verrassende smaak wat kaneel over de appelschijven.

 

EET SMAKELIJK

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl