Hormonencake
100 gr quinoa
100 gr fijne havervlokken
100 gr gebuild meel
100 gr hazelnoten
100 gr amandelen
125 gr rozijnen
75 gr gedroogde abrikozen
2 eetl cranberries of gojibessen
2 eetl pompoenpitten
2 eetl zonnebloempitjes
3 theel kaneel
2 theel vanillepoeder
2 dl perendiksap
2 dl water
Zout
Olie
2 eetl sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de quinoa in 1½ -2x volume water gaar, laat evt. uitlekken en afkoelen.
Rooster de hazelnoten.
Bestrijk een cakevorm of andere bakvorm met olie en bestrooi met sesamzaadjes.
Meng alle overige droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg diksap en water toe en roer tot een smeuïg geheel.
Voeg ook de quinoa toe en meng goed.
Doe alles in het bakblik en bak 30-40 minuten. Het midden moet stevig aanvoelen.
In de vorm af laten koelen tot de randen loslaten.
De cake leent zich goed om te bewaren, de smaken zullen dan nog verder ontwikkelen.
Recept: Marion Pluimes, docent Groene Kookacademie
Bij themadag “Hormonen”, stichting Appel&Ei, Baarn