HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Zomersalade met peultjes

Zomersalade met peultjes
Recepten

1 kop Zwarte linzen

1 kop Couscous

200 gr Peultjes

1 flinke Wortel

Rucola, sla(mix) of spinazie

Mayonaise (liefst zelfgemaakt)

Cashew- of andere noten

 

Peper, zout, smaakmakers: gemalen koriander, venkel, komijn, ras-al-hanout etc. en/of verse peterselie, bosuitjes, bieslook enz.

 

(Desgewenst een plak feta)

 

Kook de linzen in 1½ à 2x het volume in 20-30 min. gaar, laat ca 10 min. nagaren. Achteraf zouten.

Roer wat zout door de couscous en overgiet met 1x het volume aan kokend water, dek af en laat het vocht opnemen. Bij grove (ik had Palestijnse) couscous moet die ca. 10 min. koken.

Kook de peultjes beetgaar in ongeveer 5 minuten in weinig water, giet af en laat afkoelen.

Rasp de wortel fijn.

 

Meng de afgekoelde couscous en linzen door elkaar en breng op smaak met mayonaise, peper, zout en voeg naar smaak overige smaakmakers toe (of varieer bij elke keer dat u de salade maakt).

Schep de peultjes door de salade.

 

Leg op elk bord wat sla, schep in het midden de salade en rondom plukjes geraspte wortel.

Garneer met de cashewnoten en/of de groene kruiden.

Bij gebruik van feta verkruimelt u dat met een vork en strooit u 1 eetlepel op de salade.

 

Eet smakelijk.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2-5 personen, afhankelijk van de eetlust.

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl