HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Groenterisotto

Groenterisotto
Recepten

Voor 2-4 personen

 

¼ Groene kool, in reepjes

¼ Pompoen evt. zonder schil, in blokjes

¼ Knolselderij, geraspt

1 Prei, in ringen

1 Winterpeen, middelmaat, geraspt of luciferreepjes

¾ – 1 L Groentebouillon van tablet of zelfgemaakt

 

½ Kop (ca. 100gr) bruine of arborio rijst (bij “lange” rijst wordt de risotto droger)

½ Kop (idem) rode quinoa

 

Olijfolie of olijfolie en kokosolie

Gedroogde tijm, evt. (kruiden)zout

 

Evt. fijngeknipte peterselie, handje ongebrande cashewnoten of walnoten, kastanjechampignons

 

Rijst kort aanbakken in de olijfolie, evt. met wat kokosolie, tot lichtglazig.

Voeg kool en pompoen toe en schep om.

Giet met kleine scheutjes een deel van de bouillon toe en breng alles aan de kook.

Voeg na een minuut of 10 de knolselderij en quinoa toe plus telkens wat bouillon.

Schep alles regelmatig om.

Na weer ca. 10 minuten de wortel, prei en een flinke theelepel tijm en zo nodig zout toevoegen en zoveel bouillon als nodig is om het gerecht smeuïg te houden.

Laat 5 minuten pruttelen en laat het daarna nog ongeveer 10 minuten nawellen.

 

Strooi er op het bord peterselie over en wat noten en/of in kwarten gesneden, gebakken champignons.

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl