Goede voeding is gevarieerd, evenwichtig van samenstelling en van goede kwaliteit, niet te veel maar ook niet te weinig. Dat het smakelijk is en hoe het er op uw bord uitziet is bovendien belangrijk als genietfactor voor uw geest. Vers en lokaal geproduceerd zijn dan nog bijkomende aspecten.
Hoeveel en welke voeding precies nodig is hangt af van de levensfase en individuele omstandigheden. Ook of een specifieke bereidingswijze dan nodig of beter is.
Als natuurvoedingskundige gaat mijn voorkeur uit naar natuurvoeding, d.w.z. biologische en biologisch-dynamische voedselproducten.
Bij biologische teelt wordt het milieu ontzien door geen kunstmatige (over)bemesting te gebruiken en toepassing van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Biologisch-dynamisch gaat daarbij nog veel verder doordat ook het eigene van dieren en planten gerespecteerd en daarnaar gehandeld wordt. Kosmische inwerkingen, vruchtwisseling, plantencombinaties, compostering, behoud en verbetering van biodiversiteit zijn daarbij maar enkele sleutelwoorden.
Duurzaamheid hoort hier vanzelfsprekend ook bij. Gewassen groeien dan weliswaar langzamer maar zijn sterker en vitaler, de bodem wordt niet uitgeput maar juist weer gevoed en omdat dieren niet gezien en behandeld worden als fabriek hebben ook hun producten meerwaarde.
Biologische producten doen het met wat er van nature al aan geur-, kleur- en smaakstoffen in zit en hebben geen extra E-nummers en andere overbodige (synthetische) toevoegingen.
Kortom, natuurvoeding omvat dynamische producten met veel levenskracht waar zowel mens als dier en milieu beter van worden. Voeding die dus niet alleen verantwoord en toch lekker, gezond en duurzaam is maar ook kan helpen bij het verbeteren van tal van klachten.
Biologische producten vindt u tegenwoordig in alle gewone supermarkten. Voor een groter assortiment en biologisch dynamische producten kunt u terecht in de meer gespecialiseerde natuurvoedingswinkels of natuursupermarkten. In deze winkels zijn de boodschappen dan wel wat duurder, maar u krijgt er dus vanzelf iets extra’s bij.
Bij de Asyra bioresonantiemethodiek wordt veel informatie verkregen over diverse processen in het lichaam. Voor al deze processen is (de juiste) voeding nodig. Met specifieke testen worden voeding en/of voedingsbestanddelen onderzocht op hun energetische interacties. De betreffende ‘prikkels’ worden ingezet tot verbetering of herstel van de energiebalans bij een verstoord proces.
Als u geen gebruik wilt maken van de bio-energetische gezondheidstechnologie kunt u dat aangeven.