Witlofschuitjes
Witlofschuitjes
Voorgerecht met witlof en diverse knolletjes, ik gebruikte overal een halve van
In dit recept zit:
Koolrabi
Rammenas
Gele biet (oranje of chioggia kan ook)
Meiknolletje
Gekookte rode biet: met dunschiller in lange slierten snijden en marineren in (olijf)olie, kruidenazijn en een theelepel oerzoet of suiker
Sjalot, gesnipperd/bosui
Witlofstruikjes, in losse blaadjes. Onderaan insnijden zodat ze later niet omvallen
Garnering: blauwe bessen, peterselie, mandarijn, winterpostelein, (cashew)noten.
Smaakmakers naar keuze: mayonaise (zelfgemaakt?), korianderpoeder, kerrie, kardemom, peper, balsamico azijn, walnoot- of olijfolie, peper, zout, of wat je nog lekker vindt.
- Het leuke snijapparaatje op de foto zag ik voor het eerst in Frankrijk op de markt en daarmee kun je heel gemakkelijk met de hand allerlei rauwkost in superkleine stukjes snijden.
Schil de knollen/knolletjes en snij ze in handzame stukken.
Doe ze per soort in het bakje en snij het zo fijn als je wilt hebben
Meng het in een grotere kom door elkaar met de bosui en gesnipperde sjalot.
Voeg smaakmakers naar keuze toe en laat alles een tijdje intrekken
Schik de sliertjes gemarineerde biet op het bord en leg er de witlofblaadjes bij
Vul de blaadjes met een eetlepel van de groentemix en maak er een mooie compositie van met wat je aan garnering hebt.