HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Witlofschuitjes

Witlofschuitjes
Recepten

 

Witlofschuitjes

 

Voorgerecht met witlof en diverse knolletjes, ik gebruikte overal een halve van

 

In dit recept zit:

Koolrabi

Rammenas

Gele biet (oranje of chioggia kan ook)

Meiknolletje

 

Gekookte rode biet: met dunschiller in lange slierten snijden en marineren in (olijf)olie, kruidenazijn en een theelepel oerzoet of suiker

 

Sjalot, gesnipperd/bosui

 

Witlofstruikjes, in losse blaadjes. Onderaan insnijden zodat ze later niet omvallen

 

Garnering: blauwe bessen, peterselie, mandarijn, winterpostelein, (cashew)noten.

Smaakmakers naar keuze: mayonaise (zelfgemaakt?), korianderpoeder, kerrie, kardemom, peper, balsamico azijn, walnoot- of olijfolie, peper, zout, of wat je nog lekker vindt.

 

  • Het leuke snijapparaatje op de foto zag ik voor het eerst in Frankrijk op de markt en daarmee kun je heel gemakkelijk met de hand allerlei rauwkost in superkleine stukjes snijden.

Schil de knollen/knolletjes en snij ze in handzame stukken.

Doe ze per soort in het bakje en snij het zo fijn als je wilt hebben

Meng het in een grotere kom door elkaar met de bosui en gesnipperde sjalot.

Voeg smaakmakers naar keuze toe en laat alles een tijdje intrekken

 

Schik de sliertjes gemarineerde biet op het bord en leg er de witlofblaadjes bij

Vul de blaadjes met een eetlepel van de groentemix en maak er een mooie compositie van met wat je aan garnering hebt.

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl