Zomersalade met peultjes
1 kop Zwarte linzen
1 kop Couscous
200 gr Peultjes
1 flinke Wortel
Rucola, sla(mix) of spinazie
Mayonaise (liefst zelfgemaakt)
Cashew- of andere noten
Peper, zout, smaakmakers: gemalen koriander, venkel, komijn, ras-al-hanout etc. en/of verse peterselie, bosuitjes, bieslook enz.
(Desgewenst een plak feta)
Kook de linzen in 1½ à 2x het volume in 20-30 min. gaar, laat ca 10 min. nagaren. Achteraf zouten.
Roer wat zout door de couscous en overgiet met 1x het volume aan kokend water, dek af en laat het vocht opnemen. Bij grove (ik had Palestijnse) couscous moet die ca. 10 min. koken.
Kook de peultjes beetgaar in ongeveer 5 minuten in weinig water, giet af en laat afkoelen.
Rasp de wortel fijn.
Meng de afgekoelde couscous en linzen door elkaar en breng op smaak met mayonaise, peper, zout en voeg naar smaak overige smaakmakers toe (of varieer bij elke keer dat u de salade maakt).
Schep de peultjes door de salade.
Leg op elk bord wat sla, schep in het midden de salade en rondom plukjes geraspte wortel.
Garneer met de cashewnoten en/of de groene kruiden.
Bij gebruik van feta verkruimelt u dat met een vork en strooit u 1 eetlepel op de salade.
Eet smakelijk.
Deze hoeveelheid is voldoende voor 2-5 personen, afhankelijk van de eetlust.