HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Pompoen kastanjesoep

Pompoen kastanjesoep
Recepten

Pompoen-kastanjesoep.

500 gr Oranje pompoen, niet geschild, van binnen schoon, in blokjes. (ong. ½ niet te grote)

¼ Knolselderij, geschild en in blokjes gesneden

1 of 2 (rode) Uien, gesnipperd

1 Prei, in reepjes

25-50 gram Verse mierikswortel, geschild en in kleine stukjes

Stukje gember van 2-3cm, geschild en in kleine stukjes of geraspt

2 theel. komijnzaadjes

2 theel. fenegriekzaadjes

1 eetl. mosterdzaadjes

1 knoflookteentje, kleingesneden of uit de pers

1-1½ l. (Groente)bouillon, zelf gemaakt of met een blokje

200 gr Kastanjes, vers of vacuüm (evt. gedroogd, dan vooraf weken)

Evt. 100 ml Slagroom of andere room (vegetarisch) of crème fraiche

(Olijf)olie om te bakken (Flinke scheut)

Peper, zout en takjes peterselie of bieslook

Gebruik een flinke pan want het is voldoende voor zeker 6 borden (maaltijd)soep.

Bak ui, pompoen en selderij met de zaadjes ongeveer 10 min. aan tot licht aangebakken.

Doe de bouillon erbij en de preireepjes, gember, mierikswortel en het knoflookteentje.

Voeg zoveel vocht toe dat alles net onderstaat.

Breng alles aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes pruttelen tot alles gaar is.

(Bij verse kastanjes: pel de kastanjes en haal de bittere velletjes er zoveel mogelijk af. Kook ze in ca. 15 gaar in een bodempje water.)

Hou enkele kastanjes apart en voeg de rest toe aan de soep.

Pureer alles met een staafmixer of roer het door een zeef (of in een keukenmachine).

Let wel op: Het wordt een vrij dikke soep en pas op voor hete “klodders” als het kookt!!!

Voeg eventueel extra bouillon of water toe als het te dik is.

Voeg de slagroom toe om het extra romig te maken en peper en zout naar smaak.

Prak de achtergehouden kastanjes fijn en strooi wat in elk(e) bord/kom met een extra scheutje room erbij. Garneer met een takje peterselie of ander groen kruid.

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl