HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Walnoottaart

Walnoottaart
Recepten

Walnoottaart naar Madame Duvarnaud

  • 150 gram walnoten gemalen
  • 120 gram suiker
  • 75  gram bloem
  • 75 gram boter
  • 6 eetlepels melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eiwitten

Voor het mooie maar ook erg zoete: koffieglazuur

  • 12 mooie, halve walnoten
  • 100 gram poedersuiker
  • Sterke koffie

Voorbereiden:

Bakvorm invetten en bebloemen, bakpapier gebruiken is ook handig!

Boter in de melk laten smelten, af laten koelen tot lauw

Eiwitten stijfkloppen tot pieken rechtop blijven staan

Noten en suiker mengen

Boter/melk bij het notenmengsel roeren

Bloem en bakpoeder toevoegen en goed doorroeren

Eiwitten erdoor scheppen

Alles in de vorm gieten en gladstrijken

Ongeveer 30 minuten bij 180°C bakken tot lichtbruin

Uit de vorm halen en desgewenst met glazuur bestrijken en garneren

Glazuur:

In een schaaltje de poedersuiker lepel voor lepel met de koffie tot een glad papje roeren

Het moet er als crème uitzien

Over de nog warme taart uitsmeren, de halve walnoten erin drukken

Het wordt een platte koek die ook direct vanuit de schaal aangesneden kan worden

Tips:

De eidooiers kun je nog voor andere gerechten gebruiken, zoals:

• Licht gebonden soep maken, bijv. champignon of bloemkool. Dan niet laten koken want dan kan het gaan schiften.

• Mayonaise zelf maken met per eigeel ongeveer 1theelepel zout, 1 koffielepel mosterd, 1-2 eetlepels lekkere azijn of (vers) citroensap en ong. 200 ml neutrale olie

• Andere taart(en) bakken waar alleen eigeel in het deeg gaat

• Losroeren en in de oven laten stollen, verkruimelen in salade of boven hele bloemkool

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl