Walnoottaart
Walnoottaart naar Madame Duvarnaud
- 150 gram walnoten gemalen
- 120 gram suiker
- 75 gram bloem
- 75 gram boter
- 6 eetlepels melk
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eiwitten
Voor het mooie maar ook erg zoete: koffieglazuur
- 12 mooie, halve walnoten
- 100 gram poedersuiker
- Sterke koffie
Voorbereiden:
Bakvorm invetten en bebloemen, bakpapier gebruiken is ook handig!
Boter in de melk laten smelten, af laten koelen tot lauw
Eiwitten stijfkloppen tot pieken rechtop blijven staan
Noten en suiker mengen
Boter/melk bij het notenmengsel roeren
Bloem en bakpoeder toevoegen en goed doorroeren
Eiwitten erdoor scheppen
Alles in de vorm gieten en gladstrijken
Ongeveer 30 minuten bij 180°C bakken tot lichtbruin
Uit de vorm halen en desgewenst met glazuur bestrijken en garneren
Glazuur:
In een schaaltje de poedersuiker lepel voor lepel met de koffie tot een glad papje roeren
Het moet er als crème uitzien
Over de nog warme taart uitsmeren, de halve walnoten erin drukken
Het wordt een platte koek die ook direct vanuit de schaal aangesneden kan worden
Tips:
De eidooiers kun je nog voor andere gerechten gebruiken, zoals:
• Licht gebonden soep maken, bijv. champignon of bloemkool. Dan niet laten koken want dan kan het gaan schiften.
• Mayonaise zelf maken met per eigeel ongeveer 1theelepel zout, 1 koffielepel mosterd, 1-2 eetlepels lekkere azijn of (vers) citroensap en ong. 200 ml neutrale olie
• Andere taart(en) bakken waar alleen eigeel in het deeg gaat
• Losroeren en in de oven laten stollen, verkruimelen in salade of boven hele bloemkool