HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Boerenkoolpesto

Boerenkoolpesto
Recepten

                    

Voor 1 jampotje

150 gr gesneden boerenkool (evt. zelf rissen van verse stelen)

1 teentje knoflook, of meer als je van pittig houdt, kleingesneden

1 kleine ui of sjalot, gesnipperd

2 eetlepels pijnboompitjes

1 mespunt kruidnagelpoeder

2 theelepels korianderpoeder

2 à 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

 

Eventueel een eetlepel (gemengde) notenpasta of fijngemalen walnoot, amandel of cashews

 

Peper/zout/olijfolie of kokosolie

 

Ui/sjalot, knoflook en pijnboompitjes kort bakken in veel olie, niet bruin laten worden.

Boerenkool kort meebakken tot flink geslonken.

Kruidnagel, koriander en peper/zout toevoegen, proef op smaak

Parmezaanse kaas in de warme boerenkool laten smelten

De gemalen noten of pasta erdoor roeren.

 

Met staafmixer tot grove, dikke ‘prut’ pureren en in een schoon jampotje scheppen.

In de koelkast bewaren.

Schenk er een extra laagje olie op om langer te bewaren.

 

 

In plaats van boerenkool kan ook rucola, spinazie of zevenblad, of klassiek met basilicum, gebruikt worden, alles met een andere smaak.

Experimenteer ook eens met andere smaakmakers zoals een beetje citroenrasp.

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl