HealthFlex
×
  • Home
  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
    • Recepten
  • Over mij
    • Visie
  • Voor wie
    • Klachten
  • Tarieven
    • Consulten
  • Contact

Bietenquenelles

Bietenquenelles
Recepten

  

Bietenquenelles/bieten”paté”/bietjesmousse.

Voorgerecht, bijgerecht of broodbeleg voor 4-8 of meer porties.

 

200 gr Kwark

150 gr (gekookte) biet, zonder schil, fijngeraspt of in kleine stukjes

1 sjalotje of kleine ui, gesnipperd

Bosje bieslook

Enkele takjes peterselie

Peper, (kruiden)zout naar smaak, evt. nootmuskaat

 

1 Koffielepel johannisbroodpitmeel of 2 blaadjes (rode) gelatine

 

 

Meng de kwark met de fijngeknipte kruiden, sjalot, evt. nootmuskaat, zout en peper.

Roer de bieten door het kwarkmengsel en proef op smaak.

Strooi het pitmeel erover en roer goed door.

Zet het minimaal 1 uur in de koelkast tot het stijf genoeg is om te gebruiken.

 

Maak met een ijstang of 2 lepels een bolletje of quenelle en leg dat op een bordje.

Als “paté” de bietenkwark op een bord laten opstijven en er plakken van snijden.

Garneer met kruidentakjes, noten, enz. en/of geef er (geroosterd) brood of crackers bij.

 

 

Bij gebruik van gelatine: In een beetje koud water weken, de velletjes worden glibberig! De blaadjes uitknijpen en oplossen in 2 eetlepels heet water of kookvocht van de biet(en). Een beetje laten afkoelen en met de bietenkwark mengen. In de koelkast zetten tot het stevig genoeg is.

 

  • Zomerbietjes kun je prima rauw eten en/of zelf in 15-30 minuten in de schil gaar koken, herfstbieten kun je beter al gekookt kopen.

Op het foto ziet het er een beetje vreemd uit maar het smaakt écht lekker.

Ook leuke garnering: madeliefjes en bloempjes van bieslook en zijn ook eetbaar!

Add Comment Cancel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Informatie

  • Home
  • Over mij
  • Visie
  • Natuurvoeding
  • Voor wie
  • Klachten
  • Bioresonantie
  • Tarieven
  • Consulten
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille
  • Gierstsotto
  • Thee-anders
  • Venkelschelpen
  • Bloemkool-selderijsoep
  • Witlofschuitjes
  • Bietenquenelles
  • Boerenkoolpesto

06-19292356

info@watdenatuurschaft.nl

Fazantenkamp 659, 3607 DM Maarssen

Wat de natuur schaft

  • Bioresonantie
  • Natuurvoeding
  • Klachten
  • Consulten
  • Tarieven

Informatie

  • Voorwaarden
  • Links
  • Contact

Recepten

  • Multiculti ratatouille

    Multiculti ratatouille met speltpasta. 1 Flinke winterpeen ¼ Knolselderij 1...

  • Gierstsotto

    ”Gierstsotto”, eenpansgerecht. (2 pers.) ½ Kopje gierst (ongeveer 50gr) 1...

  • Thee-anders

    “Thee” van (wilde) bloemen of bladeren is gemakkelijk te maken...

  • Venkelschelpen

    Venkelknol(len) Gekookte aardappel(en Gekookte wortel(en) Augurkjes, zz. Bieslook en/of peterselie...

Copyright ©2022 Wat de natuur schaft | Alle rechten voorbehouden
Website laten maken | Webdesign-direct.nl